About

Ellen Devos werd geboren in 1993. Ze haalde in juni 2016 haar Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit van Gent, afstudeerrichting pediatrie (kinderen) en werkte enkele jaren halftijds als kinesist en halftijds als bodypaint-Freelancer. Sinds 1 oktober 2018 is ze full-time all-round make-up artieste.

Van kindsaf aan is ze aan het tekenen, schilderen en knutselen en ze ging dan ook met plezier naar de Kunstacademie in Deinze. Na 10 jaar dictie en theater aan de academie en 10 jaar jeugdtheater is ze nog steeds actief in het amateurtheater gezelschap de Vooruit in Deinze.

De interesse voor grime werd gewekt toen een vriendin foto’s deelde na het volgen van een workshops kindergrime. Als gediplomeerde Animator in het Jeugdnetwerk werkte Ellen graag met kinderen en de combinatie met schilderen leek haar ideaal. Ze kocht een paar basispenselen, enkele kleuren en begon te oefenen; eerst op zichzelf, dan op vrienden en familie.  Al snel kreeg ze de kans om zich te bewijzen op een aantal evenementen.

Gaandeweg kocht ze meer en professioneler materiaal: glittertattoos, speciale effecten en valse wonden-materiaal, materiaal om te bodypainten… en ging ze hiermee aan de slag. Naast de kindergrime en kindertatoos, volgden opdrachten voor grime van volwassenen, bodypaints en bellypaints. Ellen blijft vernieuwen en experimenteren. Zo is ze momenteel de enige bodypainter die gespecialiseerd is body marbling in de BeNeLux.

 

Ondertussen kwam regelmatig de vraag waar men workshops kon volgen om te leren grimeren en bodypainten. Zo besliste ze om in 2015 workshops te beginnen geven.

Daar er steeds meer aanvragen en opdrachten bijkwamen, heeft Ellen in oktober 2015 het bedrijfje ‘Bodypaint by Ellen’ opgericht. Ze is sinds eind 2018 voltijds aan het werk als Freelance artiest. In 2019 werd ze Belgisch Kampioen Bodypainting.

Referenties:

Strange People
The Cast
Medialaan
VRT
Red Dragons
E3-prijs Harelbeke
UCLL (Pukkelpop)
Vandemoortele
Kinepolis
Farbo
Java
Potier Stone
F.I.P. (Facepaint in progress)
Route du Soleil
Livarti
Elftopia
Partena
Boksgala
Schoonheidsschool
Elfia
Ideefiks (Samsung, Arcelor Mittal, Planckendael, Pairi Daisa…)
Creafun
Jeugddienst Dilbeek
Balloon Nation
Stad Antwerpen, Stad Oostende…
S.T.A.R. (Festival aan zee, couleurs aan zee…)

 


Klik op de foto om deze uit te vergroten.