About

Ellen Devos werd geboren in 1993. Aan het begin van haar laatste studiejaar ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ aan de Universiteit van Gent, in oktober 2015, heeft ze als student-ondernemer het bedrijfje ‘Bodypaint by Ellen’ opgericht. Na haar studies werkte ze enkele jaren halftijds als kinesist en halftijds als bodypaint-freelancer. Sinds oktober 2018 is ze voltijds aan het werk als freelance artiest. In 2019 werd ze Belgisch Kampioen Bodypainting.

Van kindsaf aan was ze aan het tekenen, schilderen en knutselen en ze ging dan ook met plezier naar de Kunstacademie in Deinze. Na 10 jaar dictie en theater aan de academie en 10 jaar jeugdtheater is ze nog steeds actief in het amateurtheater gezelschap de Vooruit in Deinze.

Als gediplomeerde ‘Animator in het Jeugdnetwerk’ werkte Ellen graag met kinderen en de combinatie met schilderen leek haar ideaal. Ze kocht een paar basispenselen, enkele kleuren facepaintverf en begon te oefenen; eerst op zichzelf, dan op vrienden en familie.¬†¬†Gaandeweg kocht ze meer en¬†professioneler¬†materiaal: glittertattoos, speciale effecten en valse wonden-materiaal, materiaal om te bodypainten… en ging ze hiermee aan de slag. Ellen blijft vernieuwen en experimenteren. Zo is ze momenteel de enige bodypainter die gespecialiseerd is in body marbling in de BeNeLux.

Referenties:

Strange People
Medialaan (Rock Werchter, Q-beachhouse…)
The Cast
VRT
Red Dragons
E3-prijs Harelbeke
UCLL (Pukkelpop)
Vandemoortele
Kinepolis
Java
Potier Stone

F.I.P. (Facepaint in progress)
Route du Soleil
Elftopia
Partena
Boksgala
Schoonheidsschool
Elfia
Stad Antwerpen, Stad Oostende, Stad Alveringem…