About

Ellen Devos werd geboren in 1993 en woont in Deinze. Ze haalde in juni 2016 haar Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit van Gent, afstudeerrichting pediatrie (kinderen) en werkt in Landegem als kinesist met kinderen met motorische beperkingen. Van kindsaf aan is ze aan het tekenen, schilderen en knutselen en ze ging dan ook met plezier naar de Kunstacademie in Deinze. Na 10 jaar dictie en theater aan de academie en 10 jaar jeugdtheater is ze nog steeds actief in het amateurtheater gezelschap de Vooruit in Deinze.

De inIMG_20151025_0001teresse voor grime werd gewekt toen een vriendin foto’s deelde na het volgen van een workshops kindergrime. Als gediplomeerde Animator in het Jeugdnetwerk werkte Ellen graag met kinderen en de combinatie met schilderen leek haar ideaal. Ze kocht een paar basispenselen, enkele kleuren en begon te oefenen; eerst op zichzelf, dan op vrienden en familie.  Al snel kreeg ze de kans om zich te bewijzen op een aantal evenementen.

Gaandeweg kocht ze meer enEllen (Large) professioneler materiaal: glittertattoos, speciale effecten en valse wonden-materiaal, materiaal om te bodypainten… en ging ze hiermee aan de slag. Naast de kindergrime en kindertatoos, volgden opdrachten voor grime van volwassenen, bodypaints en bellypaints. Ellen blijft vernieuwen en experimenteren. Zo is ze momenteel de enige bodypainter die gespecialiseerd is in fluo bodypaint onder UV licht.

Ondertussen kwam regelmatig de vraag waar men workshops kon volgen om te leren grimeren en bodypainten. Zo besliste ze om samen met Kindergrime Gertje Beyaert basiscursussen grime te geven. Intussen is ze ook docente aan de Schoonheidsschool.

Daar er steeds meer aanvragen en opdrachten bijkwamen, heeft Ellen in oktober 2015 het bedrijfje ‘Bodypaint by Ellen’ opgericht. Ze is momenteel voltijds aan het werk als kinesist en is bodypainter in bijberoep, een drukke combinatie maar zeer hard de moeite waard!

Referenties:

Medialaan
Kinepolis
Farbo
Livarti
Elftopia
Land of Love
Partena
Boksgala
Schoonheidsschool
Speelplein Doekéwa
Elfia
Ideefiks (Samsung, Arcelor Mittal, Planckendael, Pairi Daisa…)
Creafun
Jeugddienst Dilbeek
Balloon Nation
Stad Antwerpen
S.T.A.R. (Festival aan zee, couleurs aan zee…)

 


 

Klik op de foto om deze uit te vergroten.