Henna Tattoos

     

Henna tattoos zijn een super originele aanvulling voor uw themafeest, verlovingsfeest, bridal shower, kinderfeest of corporate event. Ze zijn altijd een succes, zowel voor kinderen als volwassenen.

Of twijfelt u nog om een echte tattoo te laten zetten en wil u eerst eens testen of de tattoo u wel ligt? Dan kan ik deze tattoo eerst met henna zetten zodat u een dikke week kan wennen aan uw toekomstige tattoo. Kom gerust langs voor uw tattoo op afspraak.

Info samenstelling hennapasta:

De hennapasta die door ons wordt gebruikt is gemaakt op 100% natuurlijke basis en bestaat uit puur hennapoeder, kristalsuiker en pure Tea Tree Oil of Lavendelolie.

Henna is afkomstig van een plant, en een veilig en natuurlijk product dat een oranje tot roodbruine verkleuring op de huid afgeeft, die na een aantal dagen tot weken verdwijnt.

Allergenen: “Echte henna, van plantaardige oorsprong, geeft slechts zelden aanleiding tot problemen. Indien er toch allergieproblemen ontstaan, gebeurt dit meestal bij mensen die er beroepshalve mee bezig zijn.” Bron: Antigifcentrum.

Kleur:

– Natuurlijke hennapasta zonder chemische (en vaak schadelijke) additieven kleurt de huid eerst oranje.

– De volgende 36 à 48 uren zal de tekening donkerder worden tot hij een donkere roodbruine kleur heeft.

– De samenstelling van de huid is overal in het lichaam anders. Daarom zal de huid op sommige plaatsen donkerder kleuren dan op andere plaatsen. Op de handpalm wordt ze bijvoorbeeld donkerder dan op de handrug.

Instructies:

– Eerst wordt hennapasta op de huid gelegd. Deze zal opdrogen en na afkrabben zal je zien dat de pasta je huid zal verkleurd hebben.

– Hoe langer u de hennapasta ophoudt, hoe bruiner de huid zal kleuren.

– De henna blijft er best minstens 30 minuten op, maar allerbeste resultaat wordt verkregen na ca. 5 uur. 

– Daarna kan de henna verwijderd worden door ze af te krabben.

– Was de henna zeker niet af met water.

– De hennaresten worden er het best afgehaald met een doekje en wat olie, zoals olijfolie.

– Als u de henna er hebt afgekrabt na enkele uren zal de huid dus eerst oranje kleuren. De volgende 36 à 48 uren zal de tekening donkerder worden tot hij een donkere roodbruine kleur heeft.

– Tijdens dit 48-uren durende ‘verdonkeringsproces’ wordt het contact met water best beperkt. Wanneer dit toch nodig is wordt de tekening beter eerst ingewreven met arganolie of olijfolie.

 

Info en waarschuwing ‘Zwarte Henna’ 

‘Zwarte henna’ bestaat niet. ‘Zwarte henna’ is henna met een chemisch schadelijke toevoeging die de natuurlijke kleur verdonkert tot zelfs zwart maakt. Dit chemische product heet Parafenylenediamine (PPD) en kan ernstige brandwonden nalaten op de huid. Daarom werken we bij Bodypaint by Ellen NOOIT met ‘zwarte henna’.

Klik hier voor meer foto’s.