About

Bodypaint by Ellen is opgestart door Ellen Devos in 2015 en is in intussen uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming. De passie voor creëren begon met bodypaint, maar uitte zich al snel ook in andere creatieve domeinen. Van henna tattoos tot muurschilderingen en straattheater acts. Waar zal het stoppen? Dat weet niemand... Maar waar het begon, dat lees je hieronder.

Hoe het begon

Ellen werkte graag met kinderen en de combinatie met schilderen leek haar ideaal. Ze kocht een paar basispenselen, enkele kleuren facepaintverf en begon te oefenen; eerst op zichzelf, dan op vrienden en familie.  Gaandeweg kocht ze meer en professioneler materiaal: glittertattoos, speciale effecten en valse wonden-materiaal, materiaal om te bodypainten… en ging ze hiermee aan de slag. 

Aan het begin van haar laatste studiejaar ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ aan de Universiteit van Gent, heeft ze als student-ondernemer haar onderneming ‘Bodypaint by Ellen’ opgericht. Na haar studies werkte ze enkele jaren halftijds als kinesist en halftijds als bodypaint-freelancer. Sinds oktober 2018 is ze voltijds aan het werk als freelance artiest. 

Opleiding

Ellen is een creatieve duizendpoot. Al van kindsaf was ze ze gebeten door tekenen, schilderen en knutselen. Ze speelt sinds haar 10 jaar theater en behaalde het diploma ‘Animator in het Jeugdnetwerk’ en ‘Woordkunst en drama’. In 2016 studeerde ze af als kinesitherapeute aan de UGent. In 2021 behaalde ze het diploma Basisvisagie en make-up in Groeipunt Gent. 

 

Belgisch kampioen bodypaint

In september 2019 werd Ellen Belgisch Kampioene bodypainting. Een titel waar ze hard voor gewerkt heeft en best fier op is. 

Kernwaarden

Ellen is een perfectioniste die altijd zal streven naar beter. Ze gaat nooit een uitdaging uit de weg en houdt er van om zichzelf te verbeteren en haar grenzen te verleggen. Ze is een harde werkster die al haar energie put uit passie. Passie voor het leven, passie voor haar job, passie voor alle schone mensen en dingen in de wereld.

Art isn't paint.
It's love.

Ellen Devos