Henna Tattoos

Henna tattoos zijn een super originele aanvulling voor uw themafeest, verlovingsfeest, bridal shower, kinderfeest of corporate event. Ze zijn altijd een succes, zowel bij kinderen als volwassenen.

Wil je je feest graag extra inkleden? Wij kunnen onze Henna Tattoo Parlor mee nemen. In dit gezellig nestjes komen uw genodigden meteen in de juiste sfeer.

Ellen maakt haar henna pasta zelf. Deze pasta is volledig natuurlijk en vrij van chemicaliën. In de media komen soms berichten van allergische reacties na het zetten van een henna tattoo. Hierbij betreft het echter altijd reacties op de allergene chemische stof PPD ,die verboden is en door Ellen nooit gebruikt wordt. Meer info hierover kan je vinden bij de FAQ hieronder.

Wil je graag zelf henna tattoos leren zetten tijdens een workshop? Dan kan! Klik hieronder voor alle info.

FAQ

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Natuurlijke hennapasta zonder chemische (en vaak schadelijke) additieven kleurt de huid eerst oranje.

De volgende 36 à 48 uren zal de tekening donkerder worden tot hij een donkere roodbruine kleur heeft.

De samenstelling van de huid is overal in het lichaam anders. Daarom zal de huid op sommige plaatsen donkerder kleuren dan op andere plaatsen. Op de handpalm wordt ze bijvoorbeeld donkerder dan op de handrug.

Natuurlijke hennapasta zonder chemische (en vaak schadelijke) additieven kleurt de huid eerst oranje.

De volgende 36 à 48 uren zal de tekening donkerder worden tot hij een donkere roodbruine kleur heeft.

De samenstelling van de huid is overal in het lichaam anders. Daarom zal de huid op sommige plaatsen donkerder kleuren dan op andere plaatsen. Op de handpalm wordt ze bijvoorbeeld donkerder dan op de handrug.

1. Zorg er voor dat u 2 dagen voor uw boeking uw haren hebt afgeschoren op de plaats waar de tattoo moet komen. Ook als de haren niet erg zichtbaar zijn is dit toch aangeraden. Het is niet absoluut noodzakelijk, maar het zal er voor zorgen dat de henna mooier en sneller geplaatst kan worden. 

2. Smeer uw huid na het scheren in met een voedende olie of crème.

3. In de 24 uur voor het plaatsen van de tattoo mag u geen voedende crèmes of lotions gebruiken. Vet zorgt er namelijk voor dat de henna niet opgenomen wordt door de huid.

4. Nadat u de hennapasta verwijderd hebt, mag u de huid wel weer insmeren. Het wordt zelfs aangeraden.

1. Eerst wordt de hennapasta op de huid gelegd.

2. Laat de pasta volledig opdrogen. Zorg dat u nergens tegen botst.

3. Hoe langer u de hennapasta ophoudt, hoe bruiner de huid zal kleuren. De henna blijft er best minstens 30 minuten op, maar het allerbeste resultaat wordt verkregen na ca. 5 uur.  

4. Verwijder de henna door ze af te krabben. Was de henna zeker niet af met water. De hardnekkige stukjes worden er het best afgehaald met een doekje en wat olie (bv. olijfolie). 

5. U zal zien dat uw huid oranje is geworden. De volgende 36 à 48 uren zal de tekening donkerder worden tot hij een donkere roodbruine kleur heeft. Tijdens dit 48-uren durende ‘verdonkeringsproces’ wordt het contact met water best beperkt. Wanneer contact met water toch nodig zou zijn, is het aangeraden om de tattoo eerst in te wrijven met arganolie of olijfolie.

De henna blijft één week tot drie weken zitten. Dit is afhankelijk van hoe lang de pasta is blijven zitten op de huid, hoeveel de huid in contact komt met water of schurende kledij, waar de tatoeage zich bevindt op het lichaam en de natuurlijke eigenschappen van jouw huid. Meestal blijft een tattoo één week mooi, en erna begint hij beetje bij beetje te vervagen. 

De hennapasta die door ons wordt gebruikt, bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten: water, puur hennapoeder, kristalsuiker en etherische olie van tea tree of lavendel. We maken de pasta zelf zodat we volledige controle hebben op de kwaliteit en samenstelling.

Antigifcentrum: “Echte henna, van plantaardige oorsprong, geeft slechts zelden aanleiding tot problemen. Indien er toch allergieproblemen ontstaan, gebeurt dit meestal bij mensen die er beroepshalve mee bezig zijn.” 

Zwarte henna, die wij niet gebruiken, kan wel aanleiding geven tot allergiën en is gevaarlijk.

‘Zwarte henna’ bestaat niet. ‘Zwarte henna’ is henna met een chemische, schadelijke toevoeging die de kleur verdonkert tot zelfs zwart maakt. Dit chemische product heet Parafenylenediamine (PPD) en kan ernstige brandwonden nalaten op de huid. Daarom werken we bij Bodypaint by Ellen nooit met ‘zwarte henna’. 

Sommige mensen denken onterecht dat henna gevaarlijk is omdat ze berichten in de media hebben zien verschijnen over allergische reacties. Het gaat hierbij echter altijd om ‘zwarte henna’ of henna waar schadelijke bewaarmiddelen en chemicaliën aan zijn toegevoegd. Onze henna is volledig zelf gemaakt, puur natuur en zonder chemische stoffen.

De samenstelling van de huid is overal in het lichaam anders. Daarom zal de huid op sommige plaatsen donkerder kleuren dan op andere plaatsen.

Deze plaatsen kleuren het best (beste eerst):

– Handpalm
– Handrug en voet.
– Benen
– Onderarm

Deze plaatsen zijn af te raden omdat de henna er minder goed werkt:

– Bovenarm
– Schouders
– Rug en buik
– Zitvlak

Onze referenties

BENIEUWD NAAR MEER FOTO's?

Follow us

Onze referenties